KlokkenReparatie

HomeKlokkenReparatie

Werkt uw dierbare analoge klok niet meer naar behoren? Of heeft het uurwerk een goede opknapbeurt nodig? Het Pendulehuis helpt u graag! Bel ons gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken. U mag ook uw gegevens achterlaten via ons contactformulier, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Voor elke klokkenreparatie demonteren we de klok volledig en maken we hem vakkundig schoon. Dit betekent dat alle tandwieltjes en de platines weer blinkend schoon zijn en de as tappen gepolijst.
De lagering van alle assen wordt bekeken en zo nodig ‘verbust’. Dit betekent dat nieuwe messing lagertjes worden geplaatst zodat speling (verlies van kracht) verleden tijd is. Ook worden alle tandwielen en tapjes gecontroleerd en eventueel hersteld.

Klokken reparatie: van grondige reiniging tot de kleinste herstel werkzaamheden

Afhankelijk van het type klok worden ook de veren of kettingen nagekeken en waar nodig gerepareerd of vervangen. De veren kunnen na verloop van tijd door metaalmoeheid hun kracht verliezen of zelfs breken. In dat geval kan schade ontstaan aan de tandwielen. Wij vervangen dan de veren en herstellen de eventueel gebroken tanden.

Na de reparatie testen wij uitgebreid de werking van uw klok

De klok na de reparatie en/of reiniging weer gemonteerd en uitgebreid buiten de kast getest. Hierna wordt de klok weer in de kast gezet en nogmaals gecontroleerd op correcte werking. Dit duurt soms een aantal dagen, maar zo zijn we er zeker van dat de klok ook bij u thuis weer zal lopen als vanouds.

Klokken Reparatie

Klokken reparatie mét extra service

  • Uw klok wordt indien gewenst gratis opgehaald en teruggebracht binnen de plaatsen Nieuwegein, Vianen en IJsselstein.
  • De kast van de klok kan op verzoek worden gerestaureerd.
  • Geen onverwachte kosten, alles is in goed overleg met u.
  • Op al onze klokkenreparaties hanteren wij een gepaste garantie.